1.a Screenen

EFLP-3
Tijdens EFLP-3 heb ik de intakes zelfstandig gedaan. Tussen deze intakes zaten ook patiënten die via DTF binnen kwamen. Hierbij heb ik de rode vlaggen doorgenomen en kon ik beoordelen of de patiënt pluis of niet pluis was. Ik heb één patiënt gezien waarvan ik hem door wilde verwijzen naar de huisarts omdat ik vond dat er ernstige schade aan de meniscus was en dat die patiënt verder moest gezien worden door een specialist. Ik heb dit overlegd met mijn stagebegeleider die gespecialiseerd is op het gebied van knieën. Hij heeft besloten om deze patiënt toch in behandeling te nemen en na 2 weken te kijken of er verbetering in zat. Wanneer er geen verbetering te zien was zou hij de patiënt alsnog doorsturen naar de huisarts. Na 2 weken was er geen verbetering te zien en is de patiënt doorverwezen. Hierdoor heb ik gezien dat mijn screening goed was en dat de patiënt geen baad had bij een fysiotherapeutische behandeling. Deze stage heb ik afgesloten met een 7.

MPS, CS en B.O
- Voor MPS heb ik samen met 10 medestudenten een zorgpad ontwikkeld voor dementerende. Door de kennis van Capita Selecta te gebruiken hebben we een stroomschema kunnen ontwikkelen. Het stroomschema is ontwikkeld voor de arts. Dit hebben we ontwikkeld omdat je doormiddel van een korte screening direct weet waar je de patiënt naar door kan verwijzen.
- Met CS heb ik regelmatig gebruik gemaakt van artikelen voor de betreffende onderwerpen binnen dit blok. Ook hebben we nogmaals besproken bij lage rugklachten hoe je een radiculair syndroom kan herkennen en wanneer je door moet verwijzen, want dit was nog soms onduidelijk voor mij
- Tijdens het maken van de beroepsopdracht hebben we veel onderzoek gedaan naar de onderwerpen die in de Minor Kinderen besproken worden. Hiervan hebben we de nieuwste informatie verzameld en  verwerkt in een adviesrapport voor de coördinator van de Minor Kinderen. Dit rapport is beoordeeld met een 8.

Minor
Ik heb voor de Minor Kinderen gekozen. Tijdens deze Minor ben ik er achter gekomen dat het screenen door middel van veel verschillende testen heel belangrijk is binnen de kinderfysiotherapie. Dit heb ik gedaan door filmpjes te bekijken van kinderen en deze als vervolgens te beoordelen. Ik heb veel artikelen gelezen over de betrouwbaarheid van deze testen en deze ook mogen toepassen. Door deze testen te doen kan je screenen op welk niveau je kan gaan starten met je therapie. Voor kinderfysiotherapie heb je nog altijd een verwijzing nodig voor een intake, dus niet te maken met DTF. Het project voor de Minor hebben we afgesloten met een 7.

EFLP-2
Deze stage heb ik gelopen in een instelling voor verstandelijk gehandicapten. Hierbij is screenen ontzettend belangrijk omdat je vaak geen volledige anamnese of testen kan afnemen met de cliënt zelf. Het screenen gebeurd vooral door hetero-anamneses af te nemen met begeleiding en/of verzorgende. Ook ben je veel aan het observeren en hier haal je veelal je behandelbare grootheden uit. Deze stage afgesloten met een 7.

EFLP-1
Deze stage heb ik gelopen in een instelling voor verstandelijk gehandicapten. Binnen de instelling krijg je meestal geen patiënten via DTF en worden meestal doorverwezen via de arts. Tijdens deze stage hebben er geen intakes plaats gevonden. Echter ben je wel altijd aan het screenen tijdens de behandelingen en wanneer er bijzonderheden waren hebben ik en mijn stagebegeleider contact opgenomen met de arts. Deze stage afgesloten met een 8.

FLP-7
Tijdens dit blok hebben we onderzoek gedaan naar de loopvaardigheid na een CVA in de (sub)acute fase. Hierbij hebben we veel artikelen opgezocht met betrekking tot loopanalyses die gevalideerd waren voor CVA patiënten. Tijdens de voorbereidingsfase hebben we de artikelen moeten screenen op bruikbaarheid met behulp van CAT-analyse. Dit project afgesloten met een 9.

FLP-6
Binnen dit blok was de doelgroep CVA, Parkinson en MS. De meeste patiënten komen hier binnen met een verwijzing voor fysiotherapie. Ik heb veel kennis opgedaan van deze pathologieën en geleerd wat het beloop is hiervan. Dit blok heb ik afgesloten met een 6 op mijn D&I toets.

FLP-5
Tijdens dit blok stond de wervelkolom centraal. Hierbij ben je genoodzaakt om bij een DTF een goede screening te doen door middel van de rode vlaggen uit te vragen. Ik heb kennis van deze rode vlaggen want mijn anamnese is met een 8 beoordeeld op de D&I toets.

FLP-4
Tijdens dit blok is de screening niet van toepassing, zie PDF bestand: Fysiotherapeutische competenties vertaald naar FLP. Dit blok heb ik afgesloten met een 7 voor mijn skills en een 5 voor mijn D&I, deze heb ik later herkanst en is een 7 geworden.

FLP-3
Tijdens deze FLP wordt er gericht op de bovenste extremiteit. Hierbij let je vooral tijdens de anamnese op of het een geen neurologisch beeld is in vorm van een TOC. Want wanneer dat het geval is moet je je onderzoeksdoelen en behandeldoelen heel anders formuleren. Door middel van screendende testen kan je aantonen dat het om een TOC gaat en niet om een centraal neurologisch probleem. Dit blok heb ik afgesloten met een 7 voor mijn D&I en een 6 voor mijn skills.

FLP-2
Dit blok heeft zich gericht op hart, long en vaatproblematiek. Tijdens het screenen in de anamnese let je vooral op wanneer de problematiek zich voordoet en welke beperkingen de patiënt ervaart. Dit blok heb ik afgesloten met een 6 voor mijn skills en een 4 voor mijn D&I die ik vervolgens herkanst heb.

FLP-1
In FLP-1 zijn we begonnen met het leren opstellen en afnemen van een anamnese om zo goed mogelijk de klacht uit te vragen en te richten op de hulpvraag van de patiënt. De anamnese heb ik als erg bepalend ervaren voor je verdere onderzoek en behandeling. Dit blok heb ik afgesloten met een 7 voor mijn D&I en een 5 voor mijn skills, dit betrefde 1 onderdeel van de 6.