1.a Plannen

EFLP-3
Na het formuleren van een voorlopige conclusie vanuit het onderzoek heb ik aangegeven wat de behandelbare grootheden zijn voor het behandelplan. Daarbij uitgelegd wat we tijdens de behandelingen gaan doen en wat de patiënt kan verwachten. Hiervoor heb ik korte en lange termijn doelen opgesteld en deze uitgelegd aan de patiënt. Het plannen van nieuwe afspraken in het planbord gaat goed, wel zou ik in het vervolg zelf een papiere agenda bij houden waar het overzichterlijker is per week. Wanneer er toch een fout was gemaakt in de planning heb ik dit met mijn stagebegeleider kunnen oplossen.

B.O
Gedurende de ontwikkeling van het plan van aanpak voor de beroepsopdracht hebben we een uitgebreide planning gemaakt voor het realiseren van het product. Hierin hebben we elke deelvraag apart beschreven en ook tijd ingepland voor beoordelingen en besprekingen. We hebben ons goed kunnen houden aan de strakke planning. Door de feedback van de coach realiseerde we ons dat we veel werk hebben gedaan in korte tijd en dat dankzij de goede planning een goed product tot stand was gekomen.

EFLP-2
In mijn plan van aanpak heb ik mijn leerdoelen beschreven en een tijdsplanning gemaakt. Voor het inplannen van afspraken van patiënten heb ik gebruik gemaakt van Intramed en een papieren agenda. Wanneer er problemen waren met Intramed konden we altijd nog terug vallen op de papieren agenda. In een instelling moet je ook een urenregistratie bijhouden. Dus in Intramed plande ik ook de overleggen en urenregistraties in. 

Minor
Tijdens het project hebben we veel feedback gehad op ons PVA, met name op de planning. Dit was erg fijn om directe feedback te krijgen op je plan van aanpak. Hierdoor hebben we een uitgebreide planning kunnen maken. Door enige veranderingen hebben we vaak opnieuw een planning moeten maken en hierdoor heb ik wel goed aan deze competentie kunnen werken. Doordat we problemen hadden met het concretiseren van de vraag van de opdrachtgever hebben we wat vertraging gehad in het opstarten van het product. Door vervolgens een strakke planning te maken hebben we het product alsnog optijd en voldoende ingeleverd.

EFLP-1
Tijdens deze stageperiode in een instelling voor verstandelijk gehandicapten heb ik moeite gehad met de tijdsduur van behandeldoelen. De meeste cliënten hebben een complexe aandoening en daardoor is het beloop heel wisselend. Ook was ik vaak afhankelijk van externe factoren zoals bijvoorbeeld het gebruik van medicijnen, de verzorgers en de status van de cliënt. Wanneer een cliënt veel spanningen had meegemaakt op de groep had hij veel contracturen die moeilijk te doorbreken waren. Wanneer dit het geval is wijzigde ik het behandelplan en ik ging meer richten op het comfort van de cliënt door middel van ontspanning te creëren.

FLP-7
Vanuit het ziekenhuis heb je vaak te maken met korte termijn doelen, deze doelen richten zich vaak op het zelfstandig worden in en rond huis. Wanneer deze doelen gehaald zijn wordt een patiënt vaak al weer doorgestuurd naar de eerste lijn of poliklinisch behandeld. 

FLP-6
Met de doelgroep CNA heb ik geleerd dat je duidelijke korte en lange termijn doelen moet stellen. Vooral bij patiënten met een CVA omdat in de eerste paar weken het meeste herstel optreed. Hiervoor moet je een goed behandelplan hebben. Met patiënten met MS moet je er rekening mee houden dat je ook periodes heb waarbij het beloop heel wisselend kan zijn.

FLP-5
Met gebruik van de richtlijn voor lage rug van het KNGF kan je duidelijke behandeldoelen formuleren. Hierin staat beschreven wat het beloop is bij welke soort lage rugklachten. In dit blok heb ik nog meer geoefend op het maken van SMART behandeldoelen.

FLP-4
In dit blok ging het vooral over het werken met oudere patienten. Dit was vrij lastig omdat je met heel veel dingen rekening moet houden en dit vraagt veel planning. Je kunt bijvoorbeeld oudere patiënten niet te lang laten staan of laten liggen omdat dit erg belastenze dat niet meer kunnen. Je moet vlot te werk gaan en goed opletten dat je een veilige omgeving creëerd.

FLP-3
Tijdens dit blok hebben we ons meer gericht op het SMART formuleren van de behandeldoelen. Dit blijft een onderdeel waar ik constant mijn aandacht op moet blijven richten. Met behulp van voorbeelden gaat het steeds beter. 

FLP-2
Het formuleren van behandeldoelen bij de patiëntencategorie HLV vond ik erg lastig omdat je weet dat deze patiënten vaak niet zullen genezen. Het doel van de therapie moet zijn het onderhouden of het verbeteren van de huidige conditie. De tijdsplanning vond ik hiervan het moeilijkst. Wat ook erg belangrijk is bij deze doelgroep is het verloop van de ziekte. Als je dit goed begrijpt worden je behandeldoelen ook gerichter.

FLP-1
Na het onderzoek heb ik mijn behandeldoelen moeten formuleren tijdens mijn D&I. Ik moest er voor zorgen dat er een logische opbouw was en dat de tijdsduur ook realistisch was. Ik heb nog moeite met het inschatten van het aantal weken voor het voltooïen van het einddoel. Met MW werk je in een groep en heb ik me opgegeven om de planning te maken zodat iedereen een gelijke taakverdeling krijgt en dat de deadlines duidelijk zijn. Zonder planning kan je niet een voldoende project afronden.